Tuesday, October 15, 2013

MADU KHAULA BERSARANG - 1.3kg

Harga di ElizaTrading : RM71.00
Harga di Pasaran : RM80.00

** Harga tidak termasuk kos pos laju
*** Kod Produk : MKS
 
 
MADU KHAULA TANPA BERSARANG-1.3kg
Harga di ElizaTrading : RM67.00
Harga di Pasaran : RM75.00

** Harga tidak termasuk kos pos laju
*** Kod Produk : MKTS
 
 
  MADU KHAULA TANPA BERSARANG KECIL - 370GM
Harga di ElizaTrading : RM35.00
Harga di Pasaran : RM38.00

** Harga tidak termasuk kos pos laju
*** Kod Produk : MKTSK

Pengenalan Produk : MADU KHAULA
Madu Khaula adalah madu asli yang diimport oleh Khaula Trading secara terus dari Republik Iran. Khaula Trading memegang lesen pengedar tunggal untuk pasaran Malaysia dan Asia Tenggara atas jenama KHAULA.
 
Keaslian Produk: MADU KHAULA
Madu ini telah disahkan asli malah berkualiti Gred A hasil dari analisis dimakmal madudi Azarbaijan, Iran dan makmal UNIPEQ, UKM Malaysia. Madu Khaula dijamin mengandungi kandungan sukrosa kurang 5% dan kandungan lembapan kurang 20% dan nilai ini adalah mengatasi piawaian International Honey Comission (IHC) dan dikelaskan sebagai Madu Gred A. 
 
Pengusaha Madu Khaula, Sabalan Shahd Co, Azarbayjan, Iran memiliki proses kawalan mutu madu (Quality Control) yang ketat sebelum diizinkan untuk eksport ke luar negara seperti UK, Oman, Yaman, Arab Saudi dan Asia Tenggara termasuk Malaysia. Pihak pengusaha ada menghantar sijil pengesahan analisis makmal setiap kali shipment Madu Khaula.

Perbezaan Produk  : MADU KHAULA Dengan Yang Lain
Madu ini mempunyai rasa yang harmonis, lembut, pekat dan mempunyai aroma tersendiri di mana dengan aroma dan rasanya itu, kanak-kanak sekalipun sukakannya. Di samping itu, madu ini dihasilkan oleh lebah-lebah yang dijinakkan di kawasan pergunungan yang mempunyai iklim 4 musim dan berbeza dari iklim di Malaysia yang sentiasa panas dan lembap sepanjang tahun. Perbezaan iklim ini mempengaruhi jenis tumbuhan dan bunga yang tumbuh di mana lebah-lebah ini akan mengambil manisan mereka.

Pembungkusan Produk: MADU KHAULA
Madu ini dikeluarkan dalam 3 jenis iaitu yang mempunyai sarang lebah dan tanpa sarang lebah serta bentuk kiub. Berat bagi setiap botol adalah lebih kurang 1300g atau 1.3kg termasuk botol (berat botol 300g). Madu ini menjalani proses pensterilan dan pembekuan untuk mencegah bakteria semasa proses pembungkusan. Ia dijamin selamat dari bakteria.

Cara Penyimpanan  Produk: MADU KHAULA
Madu paling baik disimpan dalam suhu lebih kurang 20 darjah Celsius.Madu ini mempunyai sifat higroskopis iaitu berupaya menyerap lembapan dan cairan dan ini baik bagi penggunaan mengawal kanak-kanak yang kencing semasa tidur. Madu ini juga membantu untuk tidur yang lebih nyenyak kerana sifat sedatifnya (menenangkan saraf) yang lembut. Madu juga mempunyai sifat laksatif yang ringan. Apabila madu disimpan di dalam peti ais, sebahagian dari sifat dan keupayaan semulajadinya akan berkurangan dan akan menyebabkan nilai perubatannya turut berkurang. Adalah satu perkara yang merugikan jika ini berlaku sedangkan madu ini tidak pun akan menjadi rosak jika disimpan di tempat yang biasa kita menyimpan gula dan garam. Asal sahaja kita tidak membiarkan ia terdedah kepada udara dan serangga.

Kelebihan  Produk: MADU KHAULA Berbanding Dengan Produk Lain

a. Madu tidak mengganggu saluran pencernaan.
b. Mudah dan cepat diasimilasi (proses menukarkan makanan berzat kepada tisu hidup).
c.Cepat memenuhi permintaan tenaga.
d.Meningkatkan kemampuan para olahragawan dan orang-orang lain yang memerlukan tenaga baru dalam waktu yang relatif singkat.
e. Dari segala bentuk gula yang ada, madu merupakan yang paling mudah ditangani oleh ginjal.
f. Mempunyai kesan laksatif ringan dan bersifat semulajadi.
g. Memiliki nilai sedatif yang menenangkan tubuh.
h. Mudah didapati.
i. Secara relatif ia tidak terlalu mahal.

Cara Pemakanan  Produk: MADU KHAULA
Madu secara semulajadinya telah dijadikan Allah untuk diminum terus kerana ia telah dicernakan di dalam perut lebah terlebih dahulu. Apabila dicampur ke dalam air, tentu sekali sifat semulajadinya akan terjejas atau menjadi cair khususnya dari segi nilai perubatannya. Oleh yang demikian dicadangkan bagi orang dewasa dan kanak-kanak, minumlah madu secara terus mengikut sukatan yang dicadangkan manakala bagi bayi dicadangkan madu tersebut dicampur sedikit air untuk memudahkan proses pengambilan. Khaula Trading juga telah menyediakan risalah berkenaan cara pemakanan Madu Khaula berdasarkan testimoni pengguna yang telah sembuh setelah mengikut cara yang disyorkan itu.

Faedah Sarang Lebah Didalam  Produk: MADU KHAULA
Khaula Trading memasarkan 2 bentuk madu. Salah satu mengandungi sarang lebah. Sarang lebah digunakan khusus untuk mengubati gangguan-gangguan tertentu pada saluran pernafasan. Ia baik bagi pengidap hidung tersumbat akibat alahan, sinusitis dan penyakit akibat gangguan saluran pernafasan. Ia bagus dikunyah begitu sahaja sebesar ibu jari sehingga sarang itu mengecil dan buangkan sisanya. Amalan pengambilan madu akan membantu pengidap penyakit tersebut menghirup udara segar melalui hidung dan bukan melalui mulut!

Iklan-Iklan ** Ingin letakkan iklan anda disini.
 1. Jana pendapatan geli-geli anda sini. Pendaftaran percuma, Kerja mudah
 2. Extreme Cash  
 3. Promote Your Affiliate For FREE 
 4. This is the best moneymaker in Universal 
 5. Cara mudah dapat `referral' dengan program ini 
 6. Dapatkan 1,000,000  traffik percuma  
 7. Jana trafik mudah  
 8. Jana pendapatan dengan mudah setiap hari tanpa kos ! 
 9. Luaskan potensi kewangan anda,
 10. kecil lebih baik,
 11. berkongsi lebih baik,   
 12. Dapatkan traffik percuma disini,
 13. Pendapatan Tanpa Pelaburan,  
 14. Anda boleh baca,bercakap bahasa English?.
 15.  **  Teknik buat video hebat guna Iphone sahaja **
 16. ** Download Unseen Apps for iPhone and iPod Touch** 
 17.   Earning for FREE, without investment
 18. Extreme Cash  
 19. Promote Your Affiliate For FREE 
 20. This is the best moneymaker in Universal Cara mudah dapat `referral' dengan program ini

** Iklankan disini cuma RM5 untuk 1 bulan !!. Untuk maklumat lanjut sila email : lizeii88@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts