Tuesday, January 8, 2013

Harga di ElizaTrading  : RM63.00 **
Harga Pasaran : RM75.00
Isi Kandungan : 60 kapsul
 
** Tidak Termasuk Kos Pos

** KOD PRODUK : PPCN
Pengenalan Produk : PLATINUM PURE COLLAGEN NATURESVILLE

Kolagen di ambil daripada sumber laut iaitu ikan. Bahagian yang selalu digunakan ialah sisik, kulit dan juga bahagian sirip ikan. Sumber ikan seperti ikan salmon, mackerel, tuna, sardine dan sebagainya. Produk ini dihasilkan melalui proses hydrolyzed Marine Collagen.

Kolagen terhidrolisis (hydrolyzed collagen) dihasilkan daripada kolagen marine melalui proses multi-state extraction. Ia ditulin-dipekat-di steril dan dikeringkan menjadi serbuk halus.
Kajian makmal membuktikan pemakanan suplemen Hydrolyzed Collagen boleh merangsang badan menghasilkan collagen tersendiri (Cell & Tisu Research 311:393-9, March 03 oleh Oesser et al..)

Hydrolyzed Collagen telah mendapat status GRAS (Generally Recognised as Safe) oleh USFDA. ( US Food and Drug Administration (FDA).
 

Kelebihan Produk : PLATINUM PURE COLLAGEN NATURESVILLE

Marine kolagen atau kolagen dari sumber laut mudah mempunyai molekul yang rendah. Oleh itu ia mudah di serap oleh badan. Yang penting sumber marine tentu sekali halal dan dihasilkan melalui proses hydrolyzed Marine Collagen. Diantara kelebihannya seperti berikut,
 
1. Penyerapan tinggi – Kolagen biasa mempunyai saiz molekular antara 10,000 – 30,000 Dalton. Setelah melalui proses hidrolisis, saiznya menjadi lebih kecil iaitu kurang daripada 1000 Dalton. Dengan saiz molecular yang kecil, hydrolyzed Collagen mudah diserap oleh badan.
2. Supplemen kolagen terhidrolisis boleh merangsang badan menghasilkan lebih kolagen tersendiri.
3. Profil asid amino yang tinggi – proses hidrolisis boleh mengasingkan komponen lain daripada kulit ikan dan yang tinggal hanya rangkaian asid amino sahaja.
4. Tiada kolestrol dan lemak
5. Halal daripada sumber ikan
 

Cara Penggunaan Produk : PLATINUM PURE COLLAGEN NATURESVILLE

Ambil semasa perut kosong atau sebelum makan bersama segelas air. (Sekurang-kurangnya 2-3 jam selepas makan sekiranya ambil selepas makan)

Minggu pertama – kedua : Makan 2 kali sehari iaitu 2 biji pagi sebelum sarapan dan 2 biji malam sebelum tidur

Minggu seterusnya : makan 2 biji sebelum tidur. Untuk kesan yang lebih baik, teruskan pengambilan 2 kali sehari untuk sekurangnya 1- 3 bulan.


Waktu malam sebelum tidur. Ia sesuai dimakan sebagai makanan terakhir sebelum tidur
Dalam masa sejam pertama tidur, badan kita dalam mood tidur alfa (alpha mood sleep). Tempuh masa ini adalah tempuh paling sesuai badan menggunakan kolagen secara optimum. Kelenjar pituitary merembes hormone tumbesaan HGH, dan pada masa ini proses penghasilan sel-sel baru, membaiki dan menggantikan sel-sel mati. Ketika ini hormone tumbesaran bergabung dengan collagen untuk memaksimakan penghasilan asid amino untuk memudakan kulit, menguatkan ligament, tulang dan rawan serta menormalkan system imuniti badan


Berapa lama Penggunaan Produk : PLATINUM PURE COLLAGEN NATURESVILLE Berkesan ?
Bergantung kepada individu dan keadaan badan seseorang. Tetapi secara kebanyakannya boleh lihat kesannya dalam 2-3 minggu pertama iaitu tempoh kitaran pembaharuan kulit.

Kesan Pengambilan Produk : PLATINUM PURE COLLAGEN NATURESVILLE.

i) 1 – 2 minggu pertama : kulit yang kering menjadi lebih licin, lembab
ii) 2 – 3 minggu : garisan kedut halus mula menghilang, liang roma semakin mengecil, kulit menjadi lebih anjal dan gebu
iii) 3 – 4 minggu : bintik-bintik hitam, jeragat mula menghilang, kulit menjadi lebih cantik dan berseri
iv) 4 minggu ke atas : pesakit gout, arthritis, sendi dan tulang mula sembuh perlahan-lahan

Perbezaan Produk : PLATINUM PURE COLLAGEN NATURESVILLE dengan serbuk pracampuran kolagen?

Serbuk pracampuran kolagen adalah serbuk yang mengandungi lebih 80% samada serbuk soya, serbuk orange, serbuk blackcurrent atau ditambah gula halus atau aspartame (pemanis) apa saja serbuk perisa minuman/makanan dan diperkaya dengan serbuk kolagen. Masalahnya, nama produk tersebut adalah Collagen juga seolah-olah ramuan utama adalah kolagen.
 


0 comments:

Post a Comment

Popular Posts